Kultursommerleir | Sommerleir
138
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-138,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Musikk, dans, teater og film
– alt under samme tak!

Kul:tur Sommerleir er et kulturtilbud for barn i alderen 10 – 15 år der man kan drive med teater, dans, spille i band eller delta på forskeruka. Siden 2008 har vi hatt hundrevis av barn innom sommerleiren. Her går læring, lek og moro hånd i hand. Kultur sommerleir er den eneste sommerleiren i Norge med kurs i musikk, dans og teater kombinert med overnatting. Leiren arrangeres på Solbakken Folkehøgskole i Skarnes, kun en times biltur fra Oslo. I tillegg har vi hvert år flere deltagere fra alle hjørner av landet. Påmeldingen for 2019 er åpen. Bli med du også!

På teaterkurset får du

Stå på scenen og være skuespiller

 

Teatergruppen er sommerleirens mest populære gruppe og er den med flest barn.

Her får man masse scenetrening og opplæring i skuespillerteknikk. Gjennom uken jobber barna sammen med lederne på kurset for å sette opp en forestilling som har premiere i slutten av uken. I og utenfor arbeidet med forestillingen får barna instruksjon, kursing og regi av lederne. De to andre gruppene (musikk og dans) skal også være med på forestillingen med live-musikk og dansing. Forkunnskaper er ikke nødvendig på dette kurset, her vil alle få utfordringer tilpasset seg.

En uke med musikk, bevegelse og trening

Bli med på dansekurset

 

I løpet av uken vil barna arbeide med forskjellige koreografier som blir en del av en stor forestilling i slutten av uken. Man vil lære hvordan en danseklasse er bygget opp, få prøve flere forskjellige stilarter og oppvarmingsøvelser, styrkeøvelser og øvelser for å øke bevegeligheten. Det viktigste målet er at barna skal få oppleve gleden av å bevege seg til musikk og samarbeide kreativt med andre.

 

Tidligere danseerfaring er ikke påkrevd, da undervisningen vil bli lagt opp ut i fra barnas nivå. Målet er å møte elevene der de er, slik at alle får en passende utfordring og en positiv opplevelse av kurset.

Meld deg på nå!

Liker du å synge eller spille musikk?

Bli med å spille i band

 

Musikkgruppen spiller i band hele uken og lager et forrykende musikalsk show til forestillingen! På dette kurset lærer man å spille sammen i band og hva som skal til for å et band til å fungere godt sammen. Gjennom uken øver vi inn flere låter i forskjellige stiler. Vi har bruk for alle typer instrumenter i bandet og selvfølgelig også sangere!

Dette er det eneste kurset der noe forkunnskaper er påkrevd. For å delta på musikkgruppen må man ha basiskjennskap til instrumentet man melder seg på med, da det vil være fokus på samspill. Vi står klare for en helt rå uke med spilling, jamming og øving!

Det skjer masse spennende hele uken

Andre aktiviteter

 

På kultursommerleir skjer det utrolig mye spennende hele uken og det er opplegg hver eneste dag og kveld etter kursene. Skolen har flotte grøntarealer rett utenfor døren og et badeanlegg rett i nærheten. På ettermiddagene blir det bading, volleyball, grilling og lek. I tillegg er det kveldsaktiviteter som disco, kino og ikke minst vår beryktede skattejakt!

Påmelding og datoer

Det blir som alltid to uker å velge mellom og en ekstra hyggelig pris for de som er raske på avtrekkeren. Melder du deg på før 01.09.2019 får du leiren for 4500,- Første uke i 2020 er fra 26. juli – 01. aug og andre uke fra 09. – 15. august. Nærmere informasjon om oppmøte og pakkeliste blir tilsendt deltagerne på e-post. Velg ønsket uke nedenfor for å bli tatt til påmeldingsskjema.

  • Spesialtilbud - ekstra tidlig ute!

  • kroner4500til 1. september 2019
  • Tidlig ute!

  • kroner4900til 1. feb 2020
  • Ordinær

  • kroner5200til 31. mai 2020
  • Etteranmelding

  • kroner5900fra 28. mai 2020

Tilbakemeldinger